Як подорожувати екологічно та збирати валізу за 30 хвилин?

9 октября 2021

Привіт, з вами Аліна — власниця та ідейна натхненниця бренду TARLINI home. Я дуже люблю подорожувати, а два-три рази на місяць вирушаю у короткі робочі відрядження.

 Швидкий ритм життя привчив мене збирати валізу максимум за 30 хвилин. Оптимізація економить час, а еко-звички рятують світ. Тож якщо ви також прагнете до мінімалізму у подорожах і хочете екологічно мандрувати тільки з рюкзаком або ручною поклажею, читайте далі. Я розповім про речі, які завжди подорожують зі мною.

Коли всі речі у валізі розкладені по мішечках, це виглядає дуже охайно. З цими ж мішечками я ходжу на ринок чи в супермаркет, щоб не використовувати пластикові пакети.

Навіть у поїзді я прошу зробити каву або чай у свій стакан. Частіше за все беру з собою Cortado Color, бо в складеному вигляді його можна покласти в кишеню. До речі, улюблений чай також подорожує зі мною, адже одноразові пакетики — це не про екологічність.

Я звикла брати корисні перекуси з собою. Бутерброди загортаю у воскові серветки, потім мию їх та беру на продуктовий шопінг. У серветки зручно купувати сир, випічку та навіть фрукти, наприклад, інжир.

Килимки у TARLINI home багатофункціональні: береш одну річ, а отримуєш

підстилку на пляж, килимок для пікніка, парео, рушник, накидку на плечі, щоб не згоріли на сонці. Круто, що вони дуже компактні та легкі. Наприклад, мій улюблений килимок Aloha важить всього 300 г.

Щодня ношу з собою та беру у подорож набір Eco Side, до якого входять

дерев'яна ложка та виделка і металева трубочка для смузі та інших напоїв. 

Не знаю, як вам, а мені дуже важно відключити мозок та заснути у літаку чи в поїзді. А коли надягаєш масочку, відразу розслаблюєшся і відлітаєш))

Якщо в готелі немає кулера, я купую відразу 5 або 10 л води. Потім наливаю у свою пляшку та йду на прогулянку або на пляж. Зараз мій фаворит — пляшка з матеріалу трітан обсягом 700 мл.

Авоськи легесенькі, тому я беру 2-3 штучки. З ними зручно ходити на пляж та за покупками. Авоськи компактні, але розтягуються до розміру кавуна!

Шматочок люфи нічого не важить, а скільки від нього користі! Люфою можна помити посуд, почистити кросівки і навіть використовувати замість мочалки — вона крутіша за скраб для тіла!

Ось так виглядає мій незмінний travel-набір. До нього я додаю одяг за сезоном, який добре поєднується між собою. Наприклад, у теплі країни беру кімоно Mekong. Це водночас і халат, і пляжна туніка, і сукня, і накидка на топ та джинсові шорти. Одна річ — безліч життєвих сценаріїв.

І наостанок іще один лайфхак. Я зібрала travel-косметичку, яка дублює весь набір косметики та засобів гігієни, які я використовую в повсякденному житті. Це дуже економить час!

Дякую всім, хто прочитав до кінця, і бажаю більше подорожувати!)