Рецепт сінабонів з твоїх мрій

15 декабря 2021

Прохолодними зимовими днями так і хочеться побавити себе чимось смачненьким! Розказуємо, як приготувати сінабони — легендарні булочки з корицею, що заполонили Pinterest.

Інгредієнти для тіста:

  • 440 г борошна
  • 7 г сухих дріжджів
  • 240 мл молока
  • 2 ст. л. + 1 ч. л. цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. солі
  • 55 г вершкового масла




Інгредієнти для начинки:

  • 30 г вершкового масла
  • ½ склянки цукру
  • 2 ст. л. кориці

Інгредієнти для глазурі:

  • 120 г цукрової пудри
  • 2 ст. л. молока

Спочатку трохи підігріваємо молоко, щоб підійшли дріжджі. Третю частину молока виливаємо у склянку, додаємо чайну ложку цукру та дріжджі. Залишаємо на 10 хвилин.

Просіюємо борошно, додаємо цукор та сіль. Збиваємо яйця, додаємо їх до борошна, туди ж вливаємо дріжджі та решту молока. Залишаємо ще на 10 хвилин.

Посипаємо стіл борошном. Формуємо з тіста прямокутник та трохи розкатуємо. Змащуємо тісто вершковим маслом та посипаємо корицею з цукром.

Скручуємо тісто у рулет та ділимо на 12 однакових частин гострим ножем. Викладаємо майбутні сінабони на килимок для випічки: між ними має бути відстань, адже булочки піднімуться. Рекомендуємо використовувати багаторазові силіконові килимки для запікання. По-перше, це екологічно. А, по-друге, сінабони точно не пригорять. Залишаємо булочки на годину у теплому місці, а потім відправляємо у розігріту духовку (до 180 градусів) на 20 хвилин.

Для глазурі цукрову пудру змішуємо з молоком. Можна додати вершковий сир. Дістаємо сінабони з духовки, поливаємо глазур’ю та лишаємо на 5 хвилин. Тепер нам знадобиться стильна дощечка для подачі. Ми обрали https://tarlini.com.ua/razdelochnaya-doska-wallee/ Wallee: на ній можна і подавати, і нарізати.

Все, кличемо рідних на чай! Якщо будеш готувати сінабони, не забудь зробити фото та відмітити https://www.instagram.com/tarlini.home Будемо дуже вдячні та зробимо репост :)