Перекуси: добро чи зло?

8 февраля 2022


Навколо теми правильного харчування стільки інформаційного шуму, що ми не знаємо, кому довіряти! Одні кажуть, що від перекусів краще відмовитися. Інші вважають, що корисні перекуси допомагають не зриватися на “шкідливості” та прискорюють обмін речовин. А треті радять перейти на дрібне харчування та перекушувати 5-6 разів на день.

Ми звернулися до нутриціолога Тетяни Пономаренко, щоб дізнатися її думку про перекуси. Спойлер: Тетяна голосує ЗА. Розповідаємо, як формувати правильні перекуси.

  • Баланс понад усе.

Перекуси мають бути збалансованими та містити достатню кількість жирів, білка, вуглеводів і клітковини. Наприклад: риба / варена куряча грудка / індичка / варене яйце/ твердий сир + авокадо / горіхи + зерновий хліб + овочі / зелень / ягоди / фрукти.

  • Овочі та зелень у кожний прийом їжі.

Перекуси мають бути не тільки солодкими, тому обов'язково додавайте більше сезонних овочів та зелені. Можна навіть взяти з собою овочевий крем-суп. Для цього в TARLINI home є класні супниці, які не протікають та зберігають страви теплими.

  • Додавайте горіхи до сухофруктів.

Наприклад: волоський горіх / фундук + курага / чорнослив / інжир / родзинки, мигдаль + фініки. Головне правило – обов'язково замочувати горіхи та сухофрукти не менше, ніж на 6 годин, і не їсти понад 10 горішків на день, оскільки в них багато жирів та рослинного білка.

  • Робіть перекуси естетичними.

Погодьтеся, набагато приємніше відкрити стильний ланчбокс з гарненько розкладеними продуктами, ніж діставати бутерброд з кулька. Естетика перекусів особливо важлива для діток, яких з більшою ймовірністю привабить яскрава їжа, розкладена по секціях. У TARLINI home ви зможете обрати зручний ланчбокс для дитини чи для всієї родини.

Ми не схиляємо вас до перекусів, а просто ділимося думкою нутриціолога. Обирайте той тип харчування, який вважаєте правильним, але не забувайте бавити себе екологічним посудом to go. Гарні судочки для їжі – один із проявів любові до себе, а ще класна мотивація харчуватися здоровою домашньою їжею та не зриватися на солодощі та фастфуд.

Обирайте ланч-бокс для пікніка, подорожей та щоденних перекусів, а до нього придивіться термосумку – це must have! Закинули ланч-бокс, супницю, пару фруктів, воду чи термос і не переживаєте, що щось проллється у ваш рюкзак чи сумку. А головне – всі страви будуть теплими, ніби їх щойно приготували.

Бажаємо приємних перекусів :)