Як бути продуктивним вдома?

18 января 2021

Зібрали для тебе декілька простих порад для того, щоб працювати з дому та бути продуктивним!

Багатьом здається, що коли працюєш з дому, то маєш більше свободи та комфорту. Ти не витрачаєш час на дорогу та можеш робити перерви, коли тобі зручно. Але дуже складно залишатися сконцентрованим, коли бачиш затишне ліжко чи щось смачненьке в холодильнику! 

Окрім цього, вдома ми можемо не відчувати зібраність та робочий настрій. Щоб організувати свій час потрібно ввести нові звички з тайм-менеджменту.


Ці звички допоможуть тобі бути більш сконцентрованим:

  • Облаштуй для себе комфортне робоче місце. Цей простір має асоціюватися з робочим процесом. Заведи для цього улюблений блокнот зі стікерами, горнятко для кави та стильну канцелярію. Тобі має бути приємно сідати за робоче місце та там ти маєш знаходити концентрацію.


  • Встанови чіткий графік роботи. Щоб не розтягувати чи навпаки не відкладати якесь робоче завдання намагайся дотримуватися робочих годин. Якщо ти будеш працювати цілий день, то втратиш розуміння дому та відпочинку. Потрібно відокремлювати роботу та побутові справи, щоб мати зібраний стан.


  • Складай план роботи на день. Плануй кожен день, щоб не довести справу до дедлайну. Фахівці з тайм-менеджменту радять планувати весь тиждень заздалегідь. Так ти бачитимеш всі завдання наперед і не пам’ятатимеш про термінові справи.


  • Не забувай робити перерви та обідати. Наприклад, можна спробувати таймер Pomodoro з інтервальним принципом роботи. Часто ми забуваємо про обід чи відпочинок. Коли немає необхідності їхати додому, ми можемо роботи поточні справи до пізньої ночі, а це призводить до виснаження. Спробуй встановити додаток для планування робочого часу та контролюй свої задачі. Невеликі перерви допомагають освіжити думки. В тебе мають бути вихідні та перерви :)


  • Придумай собі дрес-код для роботи. Такий прийом допомагає налаштуватися та відчувати себе більш зібраним. Зручна піжама – це, звісно дуже комфортно. Але наш мозок це сприймає як складову відпочину. Не обов’язково вдягати костюм, це має бути зручний одяг, який допоможе тобі налаштуватися на роботу.

Мотивуй себе чимось позитивним на закінчення дня. Наприклад, о 18:30 точно буде смачна вечеря, після якої годинка на читання цікавої книги! Ну, чи годинка на соцмережі :)